ממרח חומוס אורגני

מתכון מיוחד של ממרח חומוס, מהביל וחם, רך וחמאתי.

ערכים בריאותיים: מקור מצוין לחלבון מן הצומח, ולסיבים תזונתיים עדינים לעיכול (פקטין).

מעולה עם סלט קצוץ או טבולה קינואה/בורגול בצד, כל כך מלא טעם ומשביע שלא צריך אפילו לחם.

מצרכים:

500  גר' גרגירי חומוס אורגני

3  כפות טחינה גולמית טעימה משומשום מלא

1/2  כפית סודה לשתייה

מיץ מלימון סחוט

מלח, פלפל, מעט כמון

הכנה:

שוטפים את גרגירי החומוס ומשרים במים למהלך הלילה (בבוקר שוטפים שוב)

מבשלים את החומוסים בסיר מלא מים ואבקת הסודה לשתייה, על אש גדולה עד לרתיחה. מקטינים את האש.

שומרים קצת גרגירים מבושלים בצד.

בעזרת כף מפנים מהסיר את כל הקצף שעלה. החומוס מוכן כאשר הוא רך וחמאתי.

למעבד מזון מכניסים: גרגירי החומוס החמים, כחצי כוס ממי הבישול, טחינה, מיץ לימון, תבלינים וממחים.

החומוס אמור להיות במרקם רך מאוד עד נוזלי כאשר הוא חם, אם הוא מוצק-להוסיף ממי הבישול. לטעום ולתקן תיבול לטעמכם.

מחלקים את החומוס לקופסאות (ניתן להקפיא חלק)

יוצקים מהחומוס החם לצלחת , ובמרכזה מזליפים שמן זית, כמה גרגירי חומוס, ומעט כמון.

בתיאבון!

Comments are closed.