פסטה פנה ללא גלוטן ברוטב עגבניות מיובשות

פסטה מהירה ובשרנית, מלאת כל טוב: טימין, עגבניות מיובשות, גבינת עיזים בולגרית.
מצוינת לצליאקים ולתזונה ללא גלוטן, ואינה כבדה כמו פסטה רגילה. מעולה להרשים את האורחים בתיחכומה…למרות שעמלתם רק 15 דק'!

ערכים בריאותיים: תחליף לגלוטן, מנה נהדרת לאחר אימון (פחמימה+חלבון).

מצרכים:

1 חבילת פסטת תירס ללא גלוטן (500 גר')
1/2 צנצנת גדולה של עגבניות מיובשות
מעט שמן זית
300 גר' גבינת עיזים בולגרית 5%, מפוררת בידיים או חתוכה לקוביות בינוניות.
2 ענפי טימין טרי (מפשיטים את העלים ומשתמשים רק בהם)
6 שיני שום, פרוסות
פלפל שחור  גרוס לפי הטעם

הכנה:

מרתיחים סיר גדול של מים מומלחים היטב לפסטה.
במקביל, מחממים במחבת בינונית 4 כפות שמן זית על אש בינונית, ומכניסים את פרוסות השום, תוך כדי ערבוב.
פורסים את העגבניות המיובשות, ומוסיפים למחבת, ואת עלי הטימין גם.
מערבבים היטב, ולאחר 1-2 דקות מכבים את האש. מתבלים בפלפל שחור גרוס.
שמן הזית סופג את הטעמים מהעגבניות, השום, והטימין- ונוצר רוטב קל וארומתי.
חשוב להקפיד שהשמן אינו מתעשן, רק מתחמם, ואם יש צורך- להקטין את הלהבה.

כאשר המים רותחים, מכניסים את הפסטה ומערבבים. לאחר 8-10 דק' היא מתרככת.
מסננים את הפסטה היטב, ומכניסים למחבת עם הרוטב, מערבבים כדקה על אש קטנה,
מגישם בצלחת-ומפוררים מעל את גבינת העיזים.

המנה טעימה חמה, וגם קרה בקיץ.
בתיאבון!

Comments are closed.