מאפינ'ס בננה ללא גלוטן

מאפינ'ס קלילים ואווריריים, עם קראנצ' של אגוזי מלך, וללא טיפת חמאה.

ערכים בריאותיים: תחליף לגלוטן.

 מצרכים:

250 מ"ל קמח אורז מלא

250 מ"ל קמח טפיוקה
1 שקיק אבקת אפייה
קורט מלח
1 כפית קינמון
2 ביצים אורגניות גדולות

4 בננות דבש קטנות, מעוכות היטב במזלג
150 מ"ל יוגורט עיזים
75 מ"ל שמן קנולה/זית
100 מ"ל אגוזי מלך שבורים + 12 חצאים
350 מ"ל סוכר חום דק

 הכנה:

 לערבב במטרף את 5 המרכיבים היבשים (הראשונים ברשימה).
המטרף מונע דחיסה של הקמחים, כך מתקבלים מאפינ'ס אווריריים ולא כבדים.
לטרוף היטב בקערה נפרדת את שאר החומרים.
להוסיף את היבשים לעיסה, ולערבב בעזרת המטרף עד לאחידות.

בתבנית מאפינס גדולה לסדר מנז'טים תואמים.
לחמם תנור לטמפ' 180 מעלות.
יוצקים את הבלילה למנז'טים בגובה אחיד, ומניחים חצי אגוז מלך על כל מאפין.
להכניס את התבנית לתנור, ל-25 דק'-או עד שהם מתייצבים, והאגוז עליהם משתזף מעט.
להוציא לצינון על השיש / רשת.

 להתענג לצד תה טוב…

בתיאבון!

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.