מוקפץ תאילנדי צמחוני

מנה מהירה וטרייה, עשירה בטעמים של תאילנד, בגירסה ישראלית…
מעולה לצד אורז מלא או בסמטי, או עם נודלס אורז מלא. מכיוון שזהו בישול מהיר על אש גדולה-יש לערבב כל הזמן. אפשר להוסיף מדי פעם 1-2 כפות מים למניעת חריכה.

ערכים בריאותיים: הבישול הקצר מותיר את הירקות פריכים ועשירים בויטמינים ובמינרלים. הטופו מעניק תוספת חלבון מן הצומח.
המנה עתירת צבעים: אדום, כתום, ירוק, ולבן-ולכן עשירה באנטיטוקסידנטים מסוגים שונים.

רכיבים:

3 כפות שמן זית
4 שיני שום פרוסות

5 ראשי בצל ירוק חתוכים גס (להפריד בין החלק הלבן לירוק)

2 גזרים בינוניים, חתוכים למקלות דקים

2 גמבות, חתוכות למקלות דקים

2 כוסות דחוסות של עלי תרד טרי

עלי בזיליקום טרי

לרוטב:

2 כפות גדושות ממרח קארי ירוק
4-5 כפות רוטב סויה (אפשר ללא גלוטן)
2-3 כפות רכז עגבניות
1/2 פחית נוזל קוקוס
1 פלפל צ'ילי חריף פרוס דק (או חצי, תלוי במידת החריפות)

 אופן הכנה:
מערבבים בקערה את חומרי הרוטב לפני תחילת הבישול. מכינים את כל הירקות מראש.
בווק, או במחבת גדול עם תחתית עבה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה.

כאשר התחמם, מוסיפים את החלקים הלבנים של הבצל הירוק, ולאחר מכן את השום, ומערבבים היטב. לאחר הזהבה  קלה, מוסיפים את הגזר, ומערבבים. לאחר 2 דק'-את הגמבה.
לאחר 2-3 דק' נוספות, מוסיפים את הטופו, ומעליו את הרוטב, ומערבבים את כל תוכן הווק.
מוסיפים את עלי התרד ומערבבים כחצי דקה-עד שהם מתרככים קלות.

מגישים מעל אורז / נודלס אורז מלא, בוזקים מעל את חלקי הבצל הירוק, ובזיליקום קצוץ.

 בתיאבון!

Comments are closed.