פשטידת פלפלים

פשטידה מהירה להכנה, יחסית דלה בשומן, וללא תחתית בצק כבדה (ללא גלוטן)
קלה לעיכול, ועם זאת משביעה וטעימה מאוד.

ערכים בריאותיים: עשירה בחלבון ודלה בפחמימות.

רכיבים:

3 פלפלים צהובים ו-3 אדומים, בינוניים (או 2 ו-2 גדולים)

2 בצלים

2 כפות תערובת עשבי תיבול יבשים (אפשר: טימין, אורגנו, רוזמרין, מיורן, בזיליקום)

3 ביצים אורגניות

500 מ"ל יוגורט עיזים

2 כפות  שמן זית

3 כפות קמח אורז מלא

150 גרם גבינת גאודה עיזים / גבינה קשה אחרת

חופן אגוזי מלך

מלח ופלפל שחור גרוס

*אופציונלי: 3 כפות פירורי לחם ללא גלוטן

אופן ההכנה:

במחבת גדולה מחממים שמן זית, ומוסיפים את הבצלים, החתוכים לחצאי טבעות.

כאשר הבצלים מתחילים להזהיב, מוסיפים את הפלפלים, חתוכים לרצועות אורכיות.

מקפיצים מספר דקות תוך ערבוב, עד שהפלפלים מתרככים מעט. בוזקים מעט מלח ופלפל גרוס.

בקערה טורפים את היוגורט, הביצים, הקמח, האגוזים, והתבלינים.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מעבירים את תערובת הפלפלים והבצל לתבנית פאי, מסדרים מעט.

על הפלפלים יוצקים את תערובת היוגורט, מיישרים.

מסדרים חתיכות גאודה עיזים לאורך שולי התבנית (אחת לכל מנה)

*אופציונלי – בוזקים פירורי לחם ללא גלוטן מעל.

מטביעים מעט את פיסות הגבינה בתערובת היוגורט כדי שלא ישרפו.

מכניסים לתנור לכחצי שעה, או עד שהפשטידה מתייצבת.

מניחים לפשטידה להצטנן בחוץ, ואוכלים כשהיא חמימה.

בתיאבון!

Comments are closed.